Under ett års tid har JM tillsammans med den ideella organisationen Mentor bedrivit ett Mentorprojekt på Sjumilaskolan i Biskopsgården. Projektet har varit uppdelat på två delar, dels byggnationen av en parkourbana på Sjumilaskolans skolgård, dels ”Mitt framtida boende”. Eleverna har i ”Mitt framtida boende” fått undersöka vilka kriterier som skapar en stad för alla och i synnerhet har eleverna fått fundera vad de önskar ut av sitt framtida boende.

Jag vill ha stora fönster.
Mitt framtida boende ska vara ljust. Jag tycker inte om mörka lägenheter. Sverige är så mörkt jag skulle hellre bo i Monaco. Jag vill inte bo mitt i stan där är det för mycket ljud. Jag gillar inte ljudet från trafiken. – Sabarr

Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar. Dom tycker att alla ungdomar i Sverige förtjänar en egen mentor, oavsett om de är glada, ledsna, uttråkade, aktiva eller får A eller F på proven. Allt för att alla våra ungdomar ska känna en stark framtidstro och välja att avstå från våld och droger.

Jag vill bo inne i staden.
I mitt framtida boende gör det inget om man tittar ut på massa bilar. Jag vill ha en liten lägenhet med fransk balkong. Det är inte så viktigt med förvaring. – Halima S

Jag blev kontaktad av Anna Maria Fuxén, Affärsutvecklare och projektledare på JM, och fick senare i uppdrag att fota ett antal av eleverna som varit med i projektet. Det hela blev till slut en broschyr och en utställning som besöktes och berömdes av bland annat Drottning Silvia, som är en av grundarna och initiativtagarna till organisationen Mentor, och flera av Göteborgs politiker.

Jag tänker mycket på miljön.
I mitt framtida boende är det viktigaste att det är miljövänligt och med en effektiv värmeapparat. Det ska vara lätt med återvinning och dra lite el. Jag vill en lagom stor lägenhet med lagom mycket möbler och en helt vanlig balkong. Helst vill jag bo nära naturen, skogen och sjöar. – Rooda

Vill ni så kan ni se lite av fotografierna och mer av eleverna när SVT/Västnytt var på plats på utställningen och självklart när Silvia säger ”Det är fina bilder” här!

Portraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar AllerbyPortraits for the project Mentor: Mitt framtida boende for JM by Oskar Allerby

Leave A

Comment