Marie & Adrians wedding on Saturday 1 August 2015 at Fjärås Bräcka nature reserve south of Gothenburg with party at Fjärås Bygdegård

Så, nu har ni kommit in på sidan ”FAQ”. Här försöker jag hjälpa er med några av de frågor som kanske dykt upp nu. När ni är på jakt efter fotograf.

Självklart är det alltid kul att höras både telefon och mail men det kan ju såklart vara så att ni vill veta nåt enkelt direkt redan nu.

Så här kommer den. En ”Vanliga frågor och svar”.

Var finns du?

Jag bor i Göteborg men jag jobbar över hela Sverige och gärna utomlands.

Reser du?

Självklart. Jag älskar att resa och åker till allt från Borås till Barcelona. Det finns nåt vackert på alla platser. Framförallt alla fina par!

Hur funkar det här, hur bokar vi och sånt?

Det första steget är att ni hör av er så kollar vi om jag kan fota på er dag och ungefär vilken omfattning ni vill ha. Vill ni så tar vi ett möte där vi pratar ihop oss och sen fyller vi i ett kontrakt så att alla ska känna sig säkra.

Hur långt innan behöver vi boka?

Vissa bokningar tar jag emot nästan 2 år innan bröllopet medan andra gånger så kan jag få en förfrågan om bara nån månad eller två. Men mitt råd är att boka god tid om ni vill vara säkra.

Hi my name is Oskar Allerby. I shoot people. I'm a photographer in Sweden and elsewhere.

Jenny och Daniels bröllop i Grundsund och Rågårdsvik på Skaftö i Bohuslän fotograferat av Oskar Allerby

Hur länge brukar du fota?

Jag har ett antal bröllopspaket där det minsta är på 3 timmar och det största är på 2 dagar och jag bokar såklart både mindre och större bröllop än så.

Jag gör sällan fotograferingar på mindre än 3 timmar på lördagar. Små lördags-bokningar tar jag oftast emot maximalt en månad före fototillfället.

Vi vill gärna ha nåt mellan två paket?

Toppen! Det fixar vi. Säg bara vad ni vill så löser vi säkert det.

Hur gör vi med betalning?

Jag tar en tredjedel som bokningsavgift och resterande belopp efter bröllopet.

Träffas vi innan bröllopsdagen?

Självklart ses vi innan. Jag reser en del så även om ni inte finns i Göteborg så kan vi säkert träffas, lära känna varandra och planera. Finns det ingen möjlighet att ses så kan vi alltid planera på Skype.

Annars då, resekostnader, mat, boende och annat?!

Jo, jobbar jag länge så är det bra att mata mig så jag orkar fortsätta. Resa och boende bokar jag gärna på egen hand och det är alltid till självkostnadspris.

Regn? Storm? Solsken? Snö?

Vädret är ju svårt att påverka men det finns jättefina paraplyer, stora träd eller gångtunnlar som kan skydda mot regn eller till och med för starkt solsken. Eller så kan man ju fotografera inomhus. Kan ju självklart berätta massa mer när vi ses.

Tackkort? Fotoböcker? Tavlor? Inbjudningskort? DJ? Kock?

Självklart kan jag hjälpa er med alla former av utskrifter och prints. Men jag har även ett brett kontaktnät med allt från dj’s till kockar. Jag delar gärna med mig både av kunskap och kontakter till mina kunder.

Men du som säger att du kan så mycket, kan du inte berätta mer?

Jag har ett långt dokument med massa tips som alla mina kunder får ta del av.

Så, hur gör vi nu?

Bara att höra av sig på kontaktformuläret eller ring på 0707-785443 så tar vi det vidare därifrån!

Hi my name is Oskar Allerby. I shoot people. I'm a photographer in Sweden and elsewhere.