(in English here)

Berättelsen om Sara & Craig bröllop är ingen kort historia. Och precis som så många långa historier är det bäst att börja från början. Så here goes.

Vi bröllopsfotografer är på många sätt ett stort kamratgäng. Alla känner alla eller man känner åtminstone de flesta. Och bland alla oss så finns det såklart några som man ser väldigt mycket upp till. Sonia Jansson är en av dem. Först utskilde hon sig genom att ha ett unikt bildspråk och fota det som inte många andra ser. Och sen jag lärt känna henne så ser jag upp till henne minst lika mycket på det personliga planet. En fantastisk människa kort och gott.

Under flera år har jag sett och märkt bloggen ”Heja Abbe!”, jag har inte följt den själv men läst till och från. Men vad jag förstått är att det är Abbes pappa som skriver om att vara pappa till Abbe, en kille med litet hjärtproblem. I vintras fick jag reda på att Sonia ställde upp i en auktion på Abbes blogg, där alla pengarna gick till barnhjärtforskning, då blev jag nästan avundsjuk. Vad fint sätt att hjälpa.

Under våren så blev jag och Sonia allt bättre vänner och när jag sen fick reda på att bröllopet skulle vara i mina hemtrakter, på Mosskullen, en ö, utanför Göteborg så tvekade jag inte en sekund att fråga om jag kunde vara hennes assistent eller second shooter vid bröllopet. Sagt och gjort, Sonia tog gärna med mig och jag blev överlycklig att få följa med en av fotograferna jag ser mest upp till i Sverige.

Nu är det dags att berätta om själva dagen.

Sara & Craig bor i New York. Sara är från Göteborg, Craig är från England men har bott både här och var i världen. Gästerna på bröllopet var från alla världsdelar och man hörde allt från portugisiska till bred göteborgska.

Detta var inte ett vanligt bröllop. Det var en internationell kalas-helg. Först på fredagen så möttes alla upp för mingel och burgare på nattklubben Yaki Da mitt i centrala Göteborg.

På lördagen så startade vi tidigt. Sonia följde med Sara och jag var med Craig för att sen mötas i kyrkan vid Sankta Birgittas Kapell för att sen festa vidare hela kvällen och natten på den privata ön Stora Mosskullen mitt ute i Göteborgs skärgård.

Jag hade inte träffat varken Sara eller Craig innan fredagen så det var väldigt spännande. Men aldrig nånsin har jag som fotograf blivit så välkomnad. Så många kramar och värmande ord och vilken underbar gästfrihet. Det var en riktig ynnest att få följa med både Sara och Craig. Att få vara nära dem i alla stora känslor, alla skratt och alla glädjetårar. Det är kort och gott obeskrivligt.

Så, när ni läser detta Sara eller Craig. Ni är underbara och jag hoppas på att få besöka er i New York nån gång i framtiden. TACK!

Här kan ni se mitt urval av Sonias och mina bilder från dagen. Min version av Sara & Craigs dag. För att se Sonia’s version så titta här.